Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Személyi kölcsön

Fogyókúrás Termékek

 Fő kategória >Fogyókúrás Termékek


Szafi Free Lángos Lisztkeverék 1000g

A Szafi Free lángos lisztkeverék segítségével könnyen készíthetünk házi gluténmentes lángost, ami a gluténmentesség mellett tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, magmentes.

Rosttartalmának köszönhetően lassú felszívódású szénhidrátforrás.

Átlagos tápérték: 100g lisztkeverékben 1 adag (70g) lisztkeverékben
Energia: 1328 kJ (314 kcal) 930 kJ (220 kcal)
zsír:

 

– amelyből telített zsírsavak:

1,2 g

 

0,6 g

0,84 g

 

0,42 g

szénhidrát:

 

– amelyből cukrok (1):

62,3 g

 

1,8 g

43,6 g

 

1,3 g

rost: 12,6 g 8,8 g
fehérje: 7,3 g 5,1 g
só: 1,8 g 1,3 g

(1): természetesen előforduló cukor a lisztkeverékben
Az adatok tájékoztató jellegűek!

Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt), keményítő (tápióka keményítő), rostok (bambuszrostliszt, úifűmaghéjliszt), térfogatnövelő (szódabikarbóna), só, citromsav

Lángos recept:

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 140 g Szafi Free lángos lisztkeverék
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 100 g langyos víz
  • kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez

Elkészítés:

Forrósítsuk fel a kókuszolajat.

Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd 5 percig pihentessük.

A tészta lágy lesz, de pihentetés után könnyen kezelhető.

Lisztes felületen gyúrjuk át, majd osszuk két részre.

Olajos kézzel és olajos munkafelületen igazítsunk 16 cm.-es körlapokat.

Forró kókuszolajban süssük oldalanként 4-5 percig.

Majd szedjük törlőpapírra, és töröljük le róla az olajat.

Ízlés és diéta szerint tálaljuk (pl. növényi tejföllel és sajthelyettesítővel).

 
1 699 Ft
Szafi Free Pizza Lisztkeverék 1000g

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, élesztőmentes, olaj nélküli vékony tésztás pizza készíthető a lisztkeverékből.

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, bambuszrostliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), fűszerek (oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya), só, citromsav

Átlagos tápérték: 100g lisztkeverékben 1 adag (70g) lisztkeverékben
Energia: 1324 kJ (313 kcal) 545 kJ (219 kcal)
zsír:

 

– amelyből telített zsírsavak:

1,3 g

 

0,7 g

0,9 g

 

0,5 g

szénhidrát:

 

– amelyből cukrok (1):

61,1 g

 

1,9 g

42,7 g

 

1,3 g

rost: 13,4 g 9,3 g
fehérje: 7,6 g 5,3 g
só: 0,8 g 0,5 g

(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Pizza recept:

Hozzávalók (1 db. 20 cm-es pizzához):

65 g. + 5 g. Szafi Free pizza lisztkeverék

8 g. frissen facsart citromlé

50 g. langyos víz

Elkészítés:

A citromlevet, vizet és 65 g lisztkeveréket gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.

Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle olajspray-vel lefújt zsírpapíron (amin sütni fogjuk) egy 20-22 cm-es pizzalapot (az olajozott zsírpapír azért fontos, hogy a rosszabb minőségű papírra se ragadjon rá sütés után)!

Kenjük meg vastagon (hogy sütés közben a tészta magába szívja) paradicsomszósszal, majd tegyük rá a kedvenc feltétünket.

Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső programon 10 percig süssük, majd 180 fokon 12 percig.

Amennyiben diéta szerinti sajtot is szeretnénk rátenni (pl. vegán sajtot), akkor azt a sütési idő utolsó 5 percébe tegyük rá.

 

 
1 699 Ft
Szafi Free Tekerhető Palacsinta Lisztkeverék 1000g

ÉDESÍTÉS NÉLKÜL!

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes vékony tésztás könnyen tekerhető palacsinta.

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, útifűmaghéjliszt, só, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna)

Átlagos tápérték: 100g lisztkeverékben 1 adag (40g) lisztkeverékben
Energia: 1362 kJ (322 kcal) 545 kJ (129 kcal)
zsír:

 

– amelyből telített zsírsavak:

1,5 g

 

0,8 g

0,6 g

 

0,3 g

szénhidrát:

 

– amelyből cukrok (1):

64 g

 

2,4 g

25,6 g

 

0,96 g

rost: 10 g 4 g
fehérje: 8,1 g 3,24 g
só: 0,8 g 0,3 g

(1): természetesen előforduló cukor a lisztkeverékben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Palacsinta recept:

Hozzávalók (1 db. palacsintához)

40 g Lisztkeverék

5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)

75 g víz

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.

Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.

Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.

Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.

(Pihentetés nélkül süssük ki!)

Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan.

Megjegyzés:

  • A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
  • Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
  • Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!

 

 
1 699 Ft
Szafi Free Világos Piskóta Lisztkeverék 1000g

A lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), hozzáadott olajtól mentes piskóta készíthető.

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só

Átlagos tápérték: 100g lisztkeverékben 100 g natúr piskótában*
Energia: 1400 kJ (330 kcal) 788 kJ (186 kcal)*
zsír:

 

– amelyből telített zsírsavak:

1,1 g

 

0,5 g

0,6 g

 

0,3 g

szénhidrát:

 

– amelyből cukrok (1):

70,2 g

 

1,6 g

39,5 g

 

1 g

rost: 6 g 3,1 g
fehérje: 7,2 g 4,1 g
só: 0,2 g 0,1 g

a lenti recept szerint (eritrittel készítve)

(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Piskóta recept (18 cm-es tortához)

Hozzávalók:

·  250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék

·  180 g langyos víz

·  40 g frissen facsart 100%-os citromlé

·  70 g por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor

Elkészítés:

·  Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.

·  Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.

·  Végül adjuk hozzá a piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.

·  Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20-23 percig süssük alsó-felső sütési funkción.

·  Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzés:

Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.

Nagyobb tepsiben készítve, ill. más édesítővel változhat a sütési idő, ezért javasoljuk a tűpróbát

 
169 Ft
Zafír Almapektin Porkapszula

A Zafir Alma pektin porkapszula jótékony hatást gyakorol a gyomorra és a bélrendszerre, segít székrekedés és hasmenés esetén is. Csökkentheti a koleszterinszintet, és kivonja a szervezetből a nehézfémeket és a méreganyagokat.

Mi az a pektin?

A pektin bonyolult felépítésű növényi eredetű poliszaharidok összessége, melyek különböző gyümölcsökben, zöldségekben és más növényekben találhatók.  Legnagyobb mennyiségben a nagyobb termésű citrusfélékben, az almában, a barackban, a szilvában, a fekete ribizliben, a sárgarépában és egyéb növényekben van jelen. A pektin anyagok jótékony hatású, abszolút veszélytelen természetes méregtelenítők, melyek kivonják a szervezetből a rádionuklidokat, a nehézfémeket (pl. ólmot, higanyt) és más méreganyagokat.

A pektin vegyületek a növényi sejtek egyik alkotórészeként szabályozzák a szövetek rugalmasságát. Ők biztosítják a növények nedvesség tartalmát. A pektineket vízben oldódó növényi rostként határozzák meg. Általában a növények külső részében találhatók, Magyarországon főleg az alma héjában.

A pektin jótékony hatásai a szervezetre

A pektinek egyik fontos fiziológiai hatása, hogy jelenlétükben megváltozik a gyomor- és bélrendszer tartalmának viszkozitása. A pektin élelmiszerrel történő bevitele után lassítja az átmenetet az emésztőrendszeren keresztül. Ez pedig a tápanyagok maximális beépülésével csökkenti az étvágyat.

Erős vízmegkötő tulajdonságuknak köszönhetően a pektinek megnövelik a folyadék mennyiségét a székletben, ami jó hatással van az ember általános közérzetére. Ugyanakkor miután a pektinek átjutottak a vékonybélen, a vastagbélben anaerob baktériumokkal fermentálódnak rövid láncú zsírsavakká, és ez megnöveli a széklet méretét és felgyorsítja annak átjutását a vastagbélen. Ezeket a tulajdonságokat a székrekedés és a hasmenésgyógyításában alkalmazzák.

Egy másik gyógyszertani tulajdonsága a bevonó és védő hatása. Mivel a pektinek nagy molekulájú poliszacharidok, képesek gélt alkotni a gyomor és nyálkahártya felszínén, ami megvéd az agresszív tényezők irritáló hatásától.

Klinikai megfigyelések bizonyítják, hogy a pektinek képesek csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Rámutattak, hogy a diabéteszben szenvedő betegeknél a pektinek csökkentik a vér glukóz tartalmának növekedési ütemét étkezés után, de ezzel egy időben nem változik a vérplazma inzulin koncentrációja.

Hatóanyagok: D-galakturansav , mikroelemek.

Javasolt fogyasztása: napi  2-3  kapszula bő folyadékkal bevéve.

A termék tartósítószertől, színezék- és adalékanyagtól mentes természetes élelmiszer. Mellékhatása nincs, de hosszabb kúra előtt, vagy bármilyen egészségügyi probléma esetén kérd ki a kezelőorvos véleményét.

Összetétel: Natúr kivonat. Kizárólag természetes anyagból, minőségileg gondosan ellenőrzött alapanyagból, az alma sejtfal alkotó részének, a D-galakturansav  kivonatának felhasználásával készült.

Mesterséges színezéktől, ízesítőtől és konzerváló anyagoktól mentes.

A termék Natur Food Controll  certifikáttal rendelkezik.

 
3 250 Ft


Sorrend:

Webáruház készítés