Új Jelszó Kérése
Hírlevél
TOP Termékek
Termékajánló

Reformélelmiszerek

 Fő kategória >Reformélelmiszerek

Dénes-Natura Búzasikér 250g

vegetáriánusok körében nagyon közkedvelt, magas fehérje tartalma miatt húspótlóként tartják számon. A legtöbbször tönkölybúzából készül. 

A IV. században élte fénykorát, amikor az időjárás szélsőségei és betegségek miatt a többi gabonaféle nem termett, a tönköly viszont virult. Szinte az egész B-vitamin családot tartalmazza, s emellett még nagy százalékban E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént.

Búzasikér felhasználása

A tömbösített szejtánt vagy búzahúst ugyanúgy lehet rántani, sütni, pörköltesen, raguként, rakott vagy csőben sült ételekhez zöldségekkel együtt elkészítve használni.

 

 
330 Ft
Dénes-Natura Búzasikér 500g

vegetáriánusok körében nagyon közkedvelt, magas fehérje tartalma miatt húspótlóként tartják számon. A legtöbbször tönkölybúzából készül. 

A IV. században élte fénykorát, amikor az időjárás szélsőségei és betegségek miatt a többi gabonaféle nem termett, a tönköly viszont virult. Szinte az egész B-vitamin családot tartalmazza, s emellett még nagy százalékban E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént.

Búzasikér felhasználása

A tömbösített szejtánt vagy búzahúst ugyanúgy lehet rántani, sütni, pörköltesen, raguként, rakott vagy csőben sült ételekhez zöldségekkel együtt elkészítve használni.

 

 
580 Ft
Dénes-Natura Csicseriborsó 250g

A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.

Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat.

Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket.

A csicseriborsó felhasználása

  • A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk  Így csökkenni fog a  főzési ideje.
  • A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is.
 
285 Ft
Dénes-Natura Édes Tejsavópor 500g

Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.

A sajt- és a túrókészítés során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma), épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában.

A savó nagyon jót tesz bármilyen kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű, levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.

Édes tejsavópor felhasználása

  • Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszésszerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott.
  • A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve.

Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

 
445 Ft
Dénes-Natura Fasírtpor Magyaros 250g

A Natura magyaros fasírtpor kitűnő kiegészítője lehet a vegetáriánus/nem vegetáriánus étrendnek. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ezért kezdők figyelmébe is ajánljuk, mivel elkészítése egyszerű!

Hogy is lehetne ellenálni egy frissen sült fasírtnak?
A magyaros fasírtport nem csak vegetáriánusoknak ajánljuk. Előnye, hogy árpa, -búza, -rozs, -és zab és lenpelyhet tartalmaz, továbbá nagyon gyorsan elkészíthető akár ebédre, vagy vacsorára. A pirospaprikától és a speciális fűszerkeveréktől lesz hagyományos magyaros íze. Körettel, vagy köret nélkül, szendvicsbe, vagy csak magában, mindenhogy nagyon finom!

 
240 Ft
Dénes-Natura Fasírtpor Magyaros 500g

A Natura magyaros fasírtpor kitűnő kiegészítője lehet a vegetáriánus/nem vegetáriánus étrendnek. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ezért kezdők figyelmébe is ajánljuk, mivel elkészítése egyszerű!

Hogy is lehetne ellenálni egy frissen sült fasírtnak?
A magyaros fasírtport nem csak vegetáriánusoknak ajánljuk. Előnye, hogy árpa, -búza, -rozs, -és zab és lenpelyhet tartalmaz, továbbá nagyon gyorsan elkészíthető akár ebédre, vagy vacsorára. A pirospaprikától és a speciális fűszerkeveréktől lesz hagyományos magyaros íze. Körettel, vagy köret nélkül, szendvicsbe, vagy csak magában, mindenhogy nagyon finom!

 
390 Ft

A szezámos fasírtpor kiváló kiegészítője lehet a vegetáriánus és a hagyományos konyha asztalának terítékén.

Hogy is lehetne ellenálni egy frissen sült fasírtnak?
A szezámos fasírtpor egyszerűen elkészíthető, így kezdőknek is bátran ajánljuk. Körettel, vagy köret nélkül, szendvicsbe, vagy csak magában, mindenki maga döntse el, hogy hogy a legjobb!

 
255 Ft
Dénes-Natura Fasírtpor Szezámos 500g

A szezámos fasírtpor kiváló kiegészítője lehet a vegetáriánus és a hagyományos konyha asztalának terítékén.

Hogy is lehetne ellenálni egy frissen sült fasírtnak?
A szezámos fasírtpor egyszerűen elkészíthető, így kezdőknek is bátran ajánljuk. Körettel, vagy köret nélkül, szendvicsbe, vagy csak magában, mindenki maga döntse el, hogy hogy a legjobb!

 
400 Ft
Dénes-Natura Gyümölcsös Müzli 500g

A Natura müzlik nem tartalmaznak egyebet, mint az élelmiszeripar legegyszerűbb, de az eredeti koncepcióhoz tökéletesen odaillő komponenseit. Azaz teljes értékű gabonák, emberi fogyasztásra egyszerűsített változatait, a gabonapelyheket. Ez képezi az alapot. Ehhez társul az olajos magvak népes családjának néhány képviselője is.

A gyümölcsöket csak aszalvány, vagy szárítmány formájában tudjuk hozzáadni a hosszabb eltarthatóság okán. Déligyümölcsök, vagy a Távol-Keleti gyümölcsféleségek néhánya, amit aprítva, szárítva használunk.

A pontos összetétel minden terméken megtalálható.

A gyümölcsös müzlli 30% gyümölcshányadával, valamint a Natura termékekre egyébként is jellemző egyszerűsége, természetessége mellett is teljességével, stabil helyen áll a hasonló termékek mellett.

Finom ízén kívül jótékony hatása sem elhanyagolható, hisz nemhiába a fogyókúrázok egyik kedvenc étele. Élelmi rostjainak köszönhetően könnyebben jut el bélrendszerünkbe, és segítségével könnyebbé válik az emésztés. Mivel összetétele jóformán friss vagy aszalt gyümölcsöket, rostokat, magvakat tartalmaz, ezért vitamin és ásványi anyag készlete elég magas.

 
515 Ft
Dénes-Natura Hajdina 250g (enyhén pirított)

A jellemző tápanyaga a többi gabonaféléhez hasonlóan a szénhidrát, amely 56-77%-ban keményítő, 17-20%-ban élelmi rost, ennek 12-17%-a cellulóz, valamint hemicellulózt és lignint is tartalmaz.

A hajdina igen értékes vitamin forrás

Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin (P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor).

A hajdina felhasználása

A hajdinának van egy jellegzetes "olaj" szaga, amit többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasonlít a tarhonyára, ezért kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt gyümölcsökkel, mézzel.

Mit főzzünk a hajdinából?

A hajdinát a gabonákkal együtt szokták emlegetni, mert azokhozhasonló módon lehet felhasználni, habár nem közéjük, hanem a keserűfélék családjába tartozik. A kis háromszögletű magnak már nyersen, szárazon is erős illata van, és megfőzve is igencsak karakteresízű. Felhasználás előtt mindenképpen érdemes szűrőben, meleg vízzel alaposan átmosni. Kellemes plusz aromát kap, ha elkészítés előtt megpirítjuk. Áztatás nélkül is viszonylag hamar megfő, előzetes áztatással pedig tovább rövidíthető ez az idő; sőt, bizonyos ételekbe akár nyersen is kerülhet. Ha főszerepben nem rajongunk jellegzetes ízéért, használjuk mellékszereplőként ételeinkbe ezt az amúgy igen egészséges alapanyagot.

Dulmina konyhai praktikái a hajdina elkészítéséhez

 
245 Ft
Dénes-Natura Hajdina Natur Hántolt 250g

A jellemző tápanyaga a többi gabonaféléhez hasonlóan a szénhidrát, amely 56-77%-ban keményítő, 17-20%-ban élelmi rost, ennek 12-17%-a cellulóz, valamint hemicellulózt és lignint is tartalmaz.

A hajdina igen értékes vitamin forrás

Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin (P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor).

A hajdina felhasználása

A hajdinának van egy jellegzetes "olaj" szaga, amit többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasonlít a tarhonyára, ezért kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt gyümölcsökkel, mézzel.

Mit főzzünk a hajdinából?

A hajdinát a gabonákkal együtt szokták emlegetni, mert azokhozhasonló módon lehet felhasználni, habár nem közéjük, hanem a keserűfélék családjába tartozik. A kis háromszögletű magnak már nyersen, szárazon is erős illata van, és megfőzve is igencsak karakteresízű. Felhasználás előtt mindenképpen érdemes szűrőben, meleg vízzel alaposan átmosni. Kellemes plusz aromát kap, ha elkészítés előtt megpirítjuk. Áztatás nélkül is viszonylag hamar megfő, előzetes áztatással pedig tovább rövidíthető ez az idő; sőt, bizonyos ételekbe akár nyersen is kerülhet. Ha főszerepben nem rajongunk jellegzetes ízéért, használjuk mellékszereplőként ételeinkbe ezt az amúgy igen egészséges alapanyagot.

Dulmina konyhai praktikái a hajdina elkészítéséhez

 
245 Ft
Dénes-Natura Hántolt Zab 250g

A zab Közép-Európában őshonos. Vízzel főzve kását készítenek belőle. A zabliszt, a zablepény, ( a haggis) skót nemzeti étel.

A leggazdagabb fehérje forrás a gabonák között

A gabonák közül fehérjében a leggazdagabb, és igen könnyen elkészíthető. A zabételek nem fekszik meg a gyomrot,és nem puffasztják fel az embert. Rosttartalmánál fogva a zab elősegíti az emésztési folyamatokat, nyálkaképző anyagai védő hatással van a szervezete gyomorfalára.

 
195 Ft

Termék sorrend módosítás:

Webáruház készítés