Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Személyi kölcsön

Reformélelmiszerek

Fő kategória >Reformélelmiszerek

Biopont Bio Extrudált Kölesgolyó Sajtos-Hagymás 75g
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio kölesgolyó sajtos-hagymás ízesítéssel. Gluténmentes. 
285 Ft
Bipont Bio Extrudált Kölesgolyó 150g
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó bio kölesgolyó,enyhén sós. Gluténmentes. 
250 Ft
Cocomas Kókusztejszín 200ml

A tejszín helyettesítésére kiváló, tejmentes diéta esetén (paleo, vegetáriánus, vegán, laktózérzékeny, ketogén, stb.), vagy desszertekhez, ázsiai ételekhez, fagylaltokhoz.
A kókusztejszín válogatott kókuszból, annak húsából és kókuszvízből, pépesítéssel készül, tehát tartalmaz mindent, ami a csonthéjon belül található. Ezért íze ellenállhatatlanul aromás és ízletes, a termék pedig teljesen természetes és friss állapotában jut el Önhöz.

Könnyen emészthető, magas energiatartalmú élelmiszer. Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz, a tartósítás UHT csíramentesítéssel történik a legmagasabb minőség érdekében.

Fogyasztható önmagában, használható sütemények, desszertek, krémek és más ételek ízesítéséhez, az ázsiai konyha tejföl és tejszín helyett használja. Vízzel hígítva laktózmentes kókusztej készíthető belőle, melynek ajánlott keverési aránya 2 rész kókusztejszín és ízlés szerint 3-4 rész ivóvíz.

 
430 Ft
Dénes-Natura Burgonyakeményítő 500g

A burgonyakeményítő főtt, szárított burgonya őrleménye. Gyakran használják finom dúsítóanyagként. A lisztérzékenyek étrendjében a kenyér pótlására szolgáló készítmények egyik alapanyaga.

 
330 Ft
Dénes-Natura Búzakeményítő 500g

Felhasználható mártások, puding vagy krém készítéséhez, ételek besűrítésére.

 
295 Ft
Dénes-Natura Búzakorpa 250g

A korpa tényleges értéke az életfontosságú B vitaminok (B1, B6, B15), nyomelemek és a rostanyag (cellulóz) tartalmában rejlik. A rosthiányos táplálkozás egyszerű megoldása a megfelelően adagolt búzakorpa, levesben, főzelékben, savanyított tejtermékekben, kenyér, vagy egyéb pékáru készítéséhez

A növényi rostok a természetes bélmozgást segítik. Javallott napi adag: 1-2 evőkanál müzliben, joghurtban elkeverve vagy pogácsába, süteménybe belesütve.

Kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbél rák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésére, elősegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekőképződést, és jó hatással van a szívműködésre.
A búzakorpa élelmi rostokban gazdag étrend-kiegészítő készítmény, amelynek nagy része azonban nem emészthető - , úgynevezett ballaszt anyagokból áll. Ez azonban fontos a szervezet számára, mert jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, elősegíti a bélműködést, csökkenti az éhségérzetet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a fogyókúrás és diétás étrend kiegészítője is lehet. Az oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességének köszönhetően fejti ki jótékony hatását. A búzakorpa fogyasztása feltétlenül javasolt székrekedésben és aranyeres bántalmakban szenvedők részére.
A különböző kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbél rák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésére, elősegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekőképződést, és jó hatással van a szívműködésre.

* Ajánlott a kedvező hatás eléréséhez napi 3-szori búzakorpa fogyasztás.
* Célszerű egy-egy kanál búzakorpát joghurtba keverve fogyasztani.
* Napjainkban, a rohanó stresszes életvitel következménye a rostszegény étkezés, amely maga után vonja az elhízás kockázatát, és különböző egészségügyi problémákhoz vezethet.
* A búzakorpa segít, a helytelen táplálkozás okozta gondok orvoslásában. Az élelmi rostoknak fontos szerepe van a kiegyensúlyozott bélműködés fenntartásában és hatásuk fontos a szénhidrát-zsíranyagcseréjében is.
* A búzakorpa 54 százalék növényi rostot tartalmaz és kiváló magnéziumforrás.

 
150 Ft
Dénes-Natura Búzasikér 250g

vegetáriánusok körében nagyon közkedvelt, magas fehérje tartalma miatt húspótlóként tartják számon. A legtöbbször tönkölybúzából készül. 

A IV. században élte fénykorát, amikor az időjárás szélsőségei és betegségek miatt a többi gabonaféle nem termett, a tönköly viszont virult. Szinte az egész B-vitamin családot tartalmazza, s emellett még nagy százalékban E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént.

Búzasikér felhasználása

A tömbösített szejtánt vagy búzahúst ugyanúgy lehet rántani, sütni, pörköltesen, raguként, rakott vagy csőben sült ételekhez zöldségekkel együtt elkészítve használni.

 

 
330 Ft
Dénes-Natura Búzasikér 500g

vegetáriánusok körében nagyon közkedvelt, magas fehérje tartalma miatt húspótlóként tartják számon. A legtöbbször tönkölybúzából készül. 

A IV. században élte fénykorát, amikor az időjárás szélsőségei és betegségek miatt a többi gabonaféle nem termett, a tönköly viszont virult. Szinte az egész B-vitamin családot tartalmazza, s emellett még nagy százalékban E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént.

Búzasikér felhasználása

A tömbösített szejtánt vagy búzahúst ugyanúgy lehet rántani, sütni, pörköltesen, raguként, rakott vagy csőben sült ételekhez zöldségekkel együtt elkészítve használni.

 

 
580 Ft
Dénes-Natura Csicseriborsó 250g

A csicseriborsó a többi hüvelyeshez képest több C-vitamint, és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.

Már az ókorban a görögök és a rómaiak is ismerték, és termesztették. Mi pedig újra felfedezzük, mint oly sok elfeledett hasznos táplálékunkat.

Amellett, hogy az egészséges, reformtáplálkozás egyik legkiválóbb ízforrása dióra hasonlítható ízével, változatossá tehetjük vele étrendünket.

A csicseriborsó felhasználása

  • A csicseriborsó feledésbe merült, de egyre gyakrabban kerül az asztalra főzelékként, salátákhoz, ragukhoz és levest is készítenek belőle. Egyre népszerűbb a csicseriborsókrém, az ún. humusz. Felhasználás előtt a csicseriborsót megmossuk, és legalább 8-10 órán át áztatjuk  Így csökkenni fog a  főzési ideje.
  • A zöldségfélék közül kiválóan illik hozzá a zeller, a padlizsán, a sárgarépa, a paradicsom, a burgonya és a vöröshagyma is.
 
285 Ft
Dénes-Natura Édes Tejsavópor 500g

Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.

A sajt- és a túrókészítés során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma), épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában.

A savó nagyon jót tesz bármilyen kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű, levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.

Édes tejsavópor felhasználása

  • Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszésszerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott.
  • A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve.

Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

 
445 Ft
Dénes-Natura Gyümölcsös Müzli 500g

A Natura müzlik nem tartalmaznak egyebet, mint az élelmiszeripar legegyszerűbb, de az eredeti koncepcióhoz tökéletesen odaillő komponenseit. Azaz teljes értékű gabonák, emberi fogyasztásra egyszerűsített változatait, a gabonapelyheket. Ez képezi az alapot. Ehhez társul az olajos magvak népes családjának néhány képviselője is.

A gyümölcsöket csak aszalvány, vagy szárítmány formájában tudjuk hozzáadni a hosszabb eltarthatóság okán. Déligyümölcsök, vagy a Távol-Keleti gyümölcsféleségek néhánya, amit aprítva, szárítva használunk.

A pontos összetétel minden terméken megtalálható.

A gyümölcsös müzlli 30% gyümölcshányadával, valamint a Natura termékekre egyébként is jellemző egyszerűsége, természetessége mellett is teljességével, stabil helyen áll a hasonló termékek mellett.

Finom ízén kívül jótékony hatása sem elhanyagolható, hisz nemhiába a fogyókúrázok egyik kedvenc étele. Élelmi rostjainak köszönhetően könnyebben jut el bélrendszerünkbe, és segítségével könnyebbé válik az emésztés. Mivel összetétele jóformán friss vagy aszalt gyümölcsöket, rostokat, magvakat tartalmaz, ezért vitamin és ásványi anyag készlete elég magas.

 
530 Ft
Dénes-Natura Hajdina 250g (enyhén pirított)

A jellemző tápanyaga a többi gabonaféléhez hasonlóan a szénhidrát, amely 56-77%-ban keményítő, 17-20%-ban élelmi rost, ennek 12-17%-a cellulóz, valamint hemicellulózt és lignint is tartalmaz.

A hajdina igen értékes vitamin forrás

Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin (P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor).

A hajdina felhasználása

A hajdinának van egy jellegzetes "olaj" szaga, amit többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasonlít a tarhonyára, ezért kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt gyümölcsökkel, mézzel.

Mit főzzünk a hajdinából?

A hajdinát a gabonákkal együtt szokták emlegetni, mert azokhozhasonló módon lehet felhasználni, habár nem közéjük, hanem a keserűfélék családjába tartozik. A kis háromszögletű magnak már nyersen, szárazon is erős illata van, és megfőzve is igencsak karakteresízű. Felhasználás előtt mindenképpen érdemes szűrőben, meleg vízzel alaposan átmosni. Kellemes plusz aromát kap, ha elkészítés előtt megpirítjuk. Áztatás nélkül is viszonylag hamar megfő, előzetes áztatással pedig tovább rövidíthető ez az idő; sőt, bizonyos ételekbe akár nyersen is kerülhet. Ha főszerepben nem rajongunk jellegzetes ízéért, használjuk mellékszereplőként ételeinkbe ezt az amúgy igen egészséges alapanyagot.

Dulmina konyhai praktikái a hajdina elkészítéséhez

 
245 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés