Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Személyi kölcsön

Zöldség-és Gyümölcslevek

 Fő kategória >Zöldség-és Gyümölcslevek

12

Garden Friss Alma és Meggylé 500ml

100%-os préselt gyümölcslé,hozzáadott cukrot,tartósítószert és színezéket nem tartalmaz.

 
350 Ft
Garden Friss Alma és Őszibaracklé 500ml

100%-os préselt gyümölcslé,hozzáadott cukrot,tartósítószert és színezéket nem tartalmaz.

 
350 Ft
Garden Friss Alma és Piros Ribizli Ivólé 500ml

100%-os préselt gyümölcslé,hozzáadott cukrot,tartósítószert és színezéket nem tartalmaz.

 
350 Ft
Garden Friss Almalé 100% 500ml

100%-os préselt gyümölcslé,hozzáadott cukrot,tartósítószert és színezéket nem tartalmaz.

 
350 Ft
Természet Áldása Bio Gránátalmalé 1000ml

A gránátalma termékek fogyasztása kifejezetten ajánlott egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt, beleértve a gyulladásos betegségek és a rák megelőzését.

Eredetileg gyógyításra használták: parazitás és mikrobiális fertőzések, fekélyek, hasmenés, vérhas, és légúti megbetegedések kezelésére. Napjainkban számos tanulmány számol be a gránátalma antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antiaterogenikus (érfalban lerakódást gátló), antidiabetikus (vércukorszint csökkentő) és antikarcinogén (rákellenes), antivirális (vírusellenes) és antibakteriális( baktériumellenes) tulajdonságairól.

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Tartalmaz:

  • Antioxidáns A-,és E-vitamint.
  • Szelént
  • B-vitaminokat
  • Cinket
  • Magnéziumot
  • Foszfort
  • Kálciumot

Egy felnőtt ember számára ajánlott napi C-vitamin bevitel 40%-a megtalálható mindössze egyetlen gránátalmában. A C-vitamin az emberi szervezetben fontos szerepet tölt be. Szükséges a kötőszöveti rostanyagok kialakulásához, valamint a hajszálerek, a porcszövetek, s csontok, fogak épségének fenntartásához, az immunrendszer megfelelő működéséhez. 

 Legnagyobb antioxidáns aktivitással bíró polifenolja a punicalagin, amely egyedül a gránátalmában található meg. Védi a zsírsavakat az oxidációtól.  Ezenkívül fokozza a vas felszívódását a szervezetben. A gyümölcsben az egyenként is erős antioxidáns típusú vegyületek együttes hatása érvényesül a szabad gyökök ellen.

Gazdag polifenolokban, amelyek számos betegség megelőzésében szerepet játszanak. Gátolja a rák kezdeti kialakulásában létrejövő DNS károsodást. Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a különböző daganatok megelőzéséhez, elsősorban: mell-, prosztata-, vastagbél-, máj-, tüdő-, bőr-, húgyhólyagdaganat, leukémia.

A benne található ellagsav legjobb természetes forrása a gránátalma. Az ellagsav véd a rák kialakulása ellen. Elpusztítja a rákos sejteket, gátolja a kialakulásukat, valamint megállítja az osztódásukat. A legújabb kutatások szerint a csontok sűrűségét és térfogatát is növeli, amely a napjainkban járványszerűen terjedő csontritkulás megelőzésében fontos szerepet tölt be.

Számos vizsgálat bizonyítja a gránátalma testtömegre gyakorolt hatását. Egyes összetevői csökkentik a táplálkozás eredetű elhízás kialakulását. Gátolja a lipáz (zsírbontó enzim) aktivitását. 

Alacsony kalóriatartalma révén fogyni vágyók étrendjébe is kiválóan beilleszthető. 

Egyes kutatások szerint a benne található ellagsav és a fitoösztrogének hozzájárulnak, a napjainkban járványszerűen terjedő csontritkulás megelőzéséhez. Az ellagsav növeli a csontok sűrűségét és térfogatát. A fitoösztrogének enyhítik a menopauzával járó panaszokat.

Összetevői csökkentik a vér koleszterinszintjétSzív-és érrendszeri védőhatása elsősorban magas antioxidáns tartalmának köszönhető. Klinikai körülmények között végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a gránátalmalé fogyasztása kedvezően befolyásolja a vér LDL-szintjét, megelőző hatású az érelmeszesedéssel szemben. Gátolja az angiotenzin-konvertáló enzim működését, ezáltal csökkenti a vérnyomást.

Fogyaszd mindennap egészséged megőrzése érdekében!

 
1 510 Ft
Természet Áldása Fekete Áfonya Gyümölcslé 100% 1000ml

A fekete áfonya a hangafélék családjába tartozó gyümölcstermő növény. Termését és levelét a népi gyógyászat is ismerte és használta. Az európai orvoslás már évekkel ezelőtt is alkalmazta a hasmenés tüneteinek enyhítésére. A fekete áfonya tartalmaz ugyanis tanninokat, más néven csersavakat, amelyek csökkentik bél gyulladását, ezáltal hasmenés kezelése során is alkalmazható.

Természetes forrása a csontok egészségéért felelős K-vitaminnak, a szabad gyökök káros hatásait csökkentő C-vitaminnak, illetve a mangánnak. A fekete áfonyalé fogyasztásával a szervezetünk egészséges élelmi rostokhoz juthat, amelyek az emésztést és a bélrendszer hatékony működését segítik elő.

Fenolos összetevőkben gazdag, mint például flavonolok, kvercetin, katekin, tanninok, ellagitannin, melyek antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek, szerepük van egyes krónikus betegségek megelőzésében. A különböző fenolos összetevőkben gazdag gyümölcsök és zöldségek hozzájárulnak az Alzheimer-kór rizikójának csökkentéséhez. Egyes esetekben a betegség tünetei jelentősen csökkentek a miricetin, kvercetin és antocianinban gazdag ételek fogyasztását követően, mely összetevőket a fekete áfonya is tartalmazza. Erős antocianinjainak köszönhetően a fekete áfonya az egyik leghatékonyabb bogyós gyümölcs a szem egészségnek megtartásában, a látás javításában.

Rendszeres fogyasztása ajánlott a leggyakrabban cukorbetegség szövődményeként kialakuló retinopátia (ideghártya károsodása) kezelése során is Továbbá, hatásos a zöldhályog, szemfenéki meszesedés és szürkehályog ellen. Gyulladáscsökkentő és vérzsírszint csökkentő hatása is ismert. Elősegíti az antioxidánsok védekezését a szabad gyökökkel szemben, és csökkenti az oxidatív stresszt. A fekete áfonya antocianinjai erősítik a vérereket, és megelőzik az LDL- („rossz”) koleszterin oxidációját, csökkentve ezzel az érelmeszesedés, szívroham és a stroke rizikóját.

Régen a fekete áfonya levelét a cukorbetegek vércukorszintjének kontrollálására használták. Kutatások igazolják, hogy a bogyós gyümölcsök, köztük a fekete áfonya is, csökkentik a magas cukortartalmú ételek elfogyasztását követő inzulinválaszt, így segítenek a vércukorszint optimális szinten tartásában, különösen magas rosttartalmú étellel, például zabbal fogyasztva. Rendszeres fogyasztása a krónikus fáradtság, köszvény, fertőzések, oszteoartritisz (kopásos ízületi gyulladás), emésztőrendszeri problémák, vesebetegségek és húgyúti fertőzések kezelése során szintén hatásos.

 
1 490 Ft
Természet Áldása Feketeszeder Gyümölcslé 100% 1000ml

Feketeszeder gyümölcslé

A szeder az emberiség egyik legrégebben ismert és fogyasztott gyümölcse, gyógynövénye. Jótékony hatásai már az ókorban ismertek voltak. Már Hippokratész is leírta általános gyógyító hatását.

Később a középkorból is fennmaradtak írások alkalmazására. A szeder a rózsafélék családjába, ezen belül a szeder nemzetségbe tartozik. Több száz faj alkotja a nemzetséget, mely a mérsékelt éghajlati övben található meg. Vadon termő és nemesített fajtái is léteznek. Fekete szeder, vad szeder és földi szeder elnevezése is ismert. Félcserje vagy indás cserje-szerű növény gyümölcse, nagyon hasonlít a málnához. A bogyók folyamatosan érnek augusztus közepe és szeptember vége között. A termések először zöld, piros, majd fekete színűek. A gyümölcsök íze nagyon kellemes, zamatos, kissé savanykás. A szeder-növények nemcsak a gyümölcse, hanem a levele is gyógyhatású.

A szeder mint gyógynövény

A szeder bogyó nagy mennyiségben tartalmaz A és C vitamint, kalciumot, káliumot, vasat, mangánt és foszfort. Tartalmaz még magnéziumot, rezet, van benne folsav, B1 és B6 vitamin, pantoténsav, riboflavin és niacin, kis mennyiségben fehérje, zsír és szénhidrát. Energiatartalma 40 kcal 100 grammonként. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns flavonoidokat, amelyek rendkívül jó immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatásúak.
Növényi rostjai segítik az emésztést, csökkentik a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, gyümölcssavai és ásványi sói a vírusok és baktériumok leküzdésében segítenek. Magas pektintartalma csökkenti a koleszterinszintet és az érelmeszesedést. A szederből főzött lekvár hashajtó hatása ismert, ezenkívül jó gyomor-, vese- és hólyagpanaszokra. Magas antioxidáns tartalma miatt nagyon hatékony a szabad gyökök elleni védekezésben. Így jelentős rákmegelőző és gyógyító hatása. Fáradékonyság ellen is kiváló hatású. Ausztráliai kutatások során kimutatták, hogy bizonyos bogyóstermésűek, így a szeder préselt levéből készült italok hatékonyan gátolják káros baktériumok és gombák szaporodását és növekedését. Más kutatások megerősítették, hogy a szeder magas antioxidáns tartalmának daganatos megbetegedések elleni hatása jelenős. Gazdag beltartalmának köszönhetően a szeder igen jó öregedésgátló hatású. Így csökkenti a káros napsugarak bőröregítő hatását, valamint késlelteti az időkori szellemi leépülés kialakulását. Emellett egy forradalmian új felfedezésnek köszönhetően őszülés-késleltető hatását is megismerhettük. A sejtek helyes anyagcseréjét elősegítve a szeder hatóanyagai a hajhagymák egészségét biztosítják. Így téve komplexszé a gyümölcs öregedéskésleltető hatását. Természetes fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően női beteségeket megelőző és gyógyító hatását több tanulmány is kimutatta.

A rendívül értékes hatóanyagokat tartalmazó szederlevélből teát főzhetünk, melynek salaktalanító, hasfogó, vérnyomáscsökkentő hatása van. A szederlevéltea kiválóan gyógyítja  a vashiányos vérszegénységet. Gyulladásgátló hatása mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva jelentős. Gargalizáló és öblögető szerként a száj nyálkahártyájának betegségeit és az ínygyulladást gyógyítja. Légúti betegségek gyógyításában is hatásos. Ülőfürdőként is alkalmazható aranyérbetegség gyógyítására.

A szeder mint frissítő

A szeder sokféleképpen felhasználható, fogyasztható. Egészségmegőrző, jótékony hatásait leginkább nyersen, frissen élvezhetjük. Értékes anyagait, a vitaminokat, flavonoidokat a friss gyümölcshús tartalmazza. Készítető a szederből szörp, leves, dzsem, befőtt, lekvár, sőt mártás is. Kellemes, savanykás íze miatt finom desszertek, sütemények ízesítéséhez kiváló. Különböző tejtermékek, például joghurtok ízesítéséhez is remekül használható. Készíthető belőle még szederbor, sőt likőr is.

Felhasználása elsősorban frissen javasolt, mert rosszul viseli a tárolást. Mivel nem utóérő típus, érdemes az érett gyümölcsöket leszedni és egyből elfogyasztani vagy feldolgozni.

Daganatgátló feketeszeder

Senki sem egészen biztos abban, hogy ez a tumorgátló hatás vajon pontosan hogyan működik. A feketeszeder természetes módon gátolja a COX-2 enzim aktivitását. Tudjuk, hogy létezik olyan szintetikus COX-2-gátló vegyület, amely csökkenti a vastagbélpolipok kialakulását. A feketeszeder azonban adaganatképződés egyéb markereit is csökkentette. A kutatók ezért kijelentették, hogy ennek a gyümölcsnek újfajta "daganatgátló szerepe van..." (Chen 2006). Nos, mit szólnak ahhoz, hogy ilyen élvezetes módon is elősegíthetjük ennek a halálos betegségnek a megelőzését?

 

 
1 340 Ft
  Természet Áldása Gránátalma-Mangó Gyümölcslé 100% 1000ml

Gránátalma-mangó gyümölcslé

Átlagos tápérték/100 ml
Energiatartalom :245 kJ /58 kcal
Zsír0 g
amelyből   telített zsírsavak :  0 g
Szénhidrát14,2 g
amelyből cukrok:13,0 g
Fehérje:  0,2 g
Só:  0,01 g

A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása fontos szerepet tölt be a krónikus betegségek megelőzésében. Számos kutatás számol be a mangó és gránátalma egészségre gyakorolt pozitív hatásáról.

Az Ázsiában őshonos mangó ( Mangifera) a szömörcefélék családjába tartozó, édes ízű, egzotikus gyümölcs. Indiában szent növényként tisztelik, több mint 4000 éve fogyasztják.

Számos bioaktív anyagot tartalmaz, mint például karotinoidokat, C-vitamint, polifenolokat, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek.

Természetes élettani folyamat, hogy szabad gyökök keletkeznek a szervezetben. Védelmet nyújtanak a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen. Ha a szabadgyökök nem tudnak semlegesítődni vagy a szükségesnél több kerül be a szervezetünkbe, felborul az egyensúly, károsítják a DNS-t, fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat.

Az antioxidánsok bevitelével ezt a negatív folyamatot megakadályozhatjuk. Szerepük a szabad gyökök közömbösítése, ezáltal az oxidatív stressz kivédés, az ebből eredő károsodások és betegségek megelőzése.

Az egzotikusan kellemes íze mellett a mangó magas vitamin-, és ásványi anyagtartalommal rendelkezik. Tartalmaz A-, C-,E, B1-, B2-, B3-,B6-,B12-, E-vitamint, kalciumot, magnéziumot és káliumot.

Kiemelkedően magas A-vitamin tartalma elsősorban látásunk egészségéért felel. Továbbá, az A-vitamin biztosítja a csont és fogak egészséges fejlődését, szerepe van az embrionális fejlődésben, valamint a hámszövet épségének fenntartásában. Antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik.

A C-vitamin az immunrendszer megfelelő működéséhez járul hozzá, a K vitamin a véralvadásban, csontfejlődésben játszik szerepet, valamint újabban az érelmeszesedés elleni védelemben is szerepet tulajdonítanak neki.

Gyümölcshúsában található bioaktív összetevők a vastagbél daganat kialakulásának megelőzésében játszanak fontos szerepet.

 A mangó vércukorszint csökkentő hatását kimutatták elhízott személyekben. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük az elhízás és annak következményeként kialakuló betegségek (például kettes típusú cukorbetegség) kialakulását.

A mangó étvágycsökkentő hatása a zsírsejtek által termelt leptin és adiponektin hormonokra gyakorolt hatása révén érvényesül.

Rendszeres fogyasztása a vér HDL koleszterin szintjét pozitívan befolyásolja. A HDL koleszterin az ún. „védő”-koleszterin, az érfalban már lebomlott koleszterint visszaszállítja a májba, ahol lebomlik, ezáltal részt vesz az érfal védelmében.

A gránátalma (punica granatum) az egyik legrégebb óta ismert gyümölcs. Lombhullató fa vagy bokor. A punicaceae család tagja. Őshonos Indiában a Himalaya területén és Iránban.

A gránátalma nagy mennyiségű flavonoidot ( mint pélául antociánt) tartalmaz. Káliumban, kalciumban és C-vitaminban gazdag. Évszázadokon keresztül használták gyógyítás céljából, „a természet erejének” tartották.

Eredetileg parazitás és mikrobiális fertőzések, fekélyek, hasmenés, vérhas, és légúti megbetegedések kezelésének céljából alkalmazták. Napjainkban számos tanulmány számol be a gránátalma antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antiaterogenikus ( érfalban lerakódást gátló), antidiabetikus (vércukorszint csökkentő) és antikarcinogén(rákellenes), antivirális (vírusellenes) és antibakteriális( baktériumellenes) tulajdonságairól

A gránátalma szív- és érrendszeri védőhatása elsősorban magas antioxidáns-tartalmának köszönhető. Fogyasztása segít megelőzni az érelmeszesedést.

Számos fitokemikáliát tartalmaz, melyek közül néhány együttesen antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatást gyakorol a daganatos sejtekre. A gyümölcsben az egyenként is erős antioxidáns típusú vegyületek együttes hatása érvényesül a szabad gyökök ellen. A gránátalma összetevőinek köszönhetően gátolja a rák kezdeti kialakulásában létrejövő DNS károsodást. Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a különböző daganatok megelőzéséhez elsősorban : mell-, prosztata-,vastagbél-,máj-,tüdő-,bőr-,húgyhólyagdaganat, leukémia.

A benne található ellagsav a legújabb kutatások szerint a csontok sűrűségét és térfogatát növeli, amely a napjainkban járványszerűen terjedő csontritkulás megelőzésében fontos szerepet tölt be. A gránátalma antioxidáns tulajdonságának több mint 50%-ért a punicalagin felel, amely egyedül a gránátalmában található meg.

A gyümölcslé magas rosttartalma a szénhidrát-és zsíranyagcserére fejti ki hatását. Csökkenti az éhségérzetet, növeli a jóllakottság érzetét, csökkentik a koleszterinszintet és a bélműködést is pozitívan befolyásolják.

A gránátalma-mangó gyümölcslében a két gyümölcs egészségre gyakorolt pozitív hatása együttesen érvényesül. Fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez és a krónikus betegségek kialakulásának megelőzéséhez.
 
1 400 Ft
  Természet Áldása Gránátalma-Vörös áfonya Gyümölcslé 100% 1000ml

Gránátalma-vörös áfonya gyümölcslé

A gránátalma perzsa eredetű, mediterrán növény. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásai miatt, szuperélelmiszernek számít. A gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcs a világon.

Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia, de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt. A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van.

A vörös áfonyáról már mindenki hallott, frissen mégis igen ritka vendég a hazai piacokon, zöldségeseknél, de még a kiskertekben is. A természetben is, csupán néhány hegyvidéki területen fordul elő elvétve – többek között a Mecsekben, a Zemplénben, valamint a Nyugat-Dunántúl egyes részein (Kőszeg környékén és az Őrségben).

Gyümölcslevünkben ez a két gyümölcs együttesen fejti ki szervezetünkre gyakorolt áldásos hatását. Együtt nagyon egészséges és finom párost alkot a gránátalma és a vörös áfonya, de mit tudnak külön- külön?

Amit eddig tudunk a gránátalmáról…

Az is sok! De ennél biztosan többet tud ez a csodálatos és rejtelmes gyömölcs. Lássuk:

  • Fogyasztása kutatási eredmények szeriaz LDL (káros koleszterin) szintet, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben és a vér koleszterin oxidációját is csökkenti.
  • Jó forrása két alapvető vitaminnak: 100 grammjában 10,2 mg C-vitamint találunk, ami 17 százaléka a napi ajánlott bevitelnek. Ennél valamivel több K-vitamin található benne, pontosan 16 mcg, ami 20%-a a napi irányadó értéknek. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is.
  • A gránátalma csökkenti a vér sűrűségét, ragadósságát és az öregedéssel együttjáró vérrögképzési hajlamot is így, a szív és érrendszer védelmében óriási szerepe lehet!
  • A legújabb kutatások szerint, rendszeres fogyasztása segít számos rákbetegség megelőzésében, de a már kialakult rákbetegségek kezelésében is hatékony támogatás. A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása. Az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal.
  • A gránátalma baktérium-, vírus- és parazitaellenes hatása ma már tény.

Vörös áfonya – segítség a húgyúti betegségekben

Természetes orvosságként segítségünkre lehet a fogyasztása, meggyorsíthatja a felépülést! Enyhíti a prosztatabántalmakat. A húgyúti fertőzéseket, vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázást, baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. A vörös áfonya gyümölcs olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. coli baktérium megtelepedését a hólyag falán, illetve a húgycsövön ez a tulajdonsága pedig radikálisan lecsökkenti a baktériumok megbetegítőképességét. Bár a feldolgozás folyamán a vörös áfonya veszít valamennyit számottevő C-vitamintartalmából, még így is jelentős mennyiség marad benne. Komoly B1-, B2-, B3-, továbbá E-vitamin-tartalommal is rendelkezik, mindemellett káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort is bőségesen tartalmaz.

Vigyünk egy kis színt a táplálkozásunkba az egészségért és a szépségért!

Mélybordó és vörös… Mindkét gyümölcs nagy számban tartalmaz antocián vegyületeket melyeknek, a vörös, piros, kékes színanyag befolyásolása mellett erős antioxidáns tulajdonságai is vannak, ezzel is segítve a káros szabad gyökök – így a betegségek és az öregedési folyamatok -  elleni védekezést. Régről jövő tudása és tapasztalata az embereknek, hogy a gránátalma és a vörös áfonya külön – külön is természetes őrzői a szépségnek és fiatalságnak, a bennük található vitaminok, ásványi anyagok, vegyületek összetételének köszönhetően: késleltetik az öregedést, fantasztikus hatással bírnak a bőr és haj szerkezetére.

 
1 400 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés